Jdi na obsah Jdi na menu
 

Oliva série O Maduro Robusto

9. 12. 2019

img_20191209_095657.jpgVýrobcem dnes recenzovaného doutníku je světoznámá značka Oliva a tento kousek z povedené série "O" má Maduro krycí list a je vyhotoven ve velikosti Robusto. Cena je cca 140 Kč v nejmenované síti trafik. Jedná se o ručně vyráběný longfiller z Nicaragui s uzavřenou hlavou. Rozměry jsou cca 12,7 cm délka a 2 cm průměr. Balen je po 20 kusech do krabičky a jednotlivé kusy jsou pak samostatně baleny do celofánu.

 

Vázací list má odstín Maduro, je krásně sametový na dotek a téměř nemá chybu. Konstrukce je pevná a kvalitní, jak jsme u výrobků firmy Oliva zvyklý. Doutník po vyjmutí z celofánu voní po kávě, ale především po kakau.

 

Hlava Olivy byla odštípnuta klasickým oboustranným cutterem. Po zapálení se dostavila do úst silná a výrazná chuť. Převažovaly tóny kávy a dřevin se špetkou čokoládové příchuti.

 

Po 10 minutách hoření se do popředí chuti dostalo také kakao, které zhruba od 1/3 doutníku až do konce kouření v chuťovém spektru převládalo společně s výraznými tóny hořké čokolády, kávy a zemitostí.

 

Popel měl šedobílou barvu, byl celistvý a vydržel krásné 4 cm. Dobrá hoření: 50 minut

 

Tohle Robusto jsem vychutnával samotné, ale skvěle by k němu sedla vysokoprocentní čokoláda a šálek kvalitní silné kávy. Teď před Vánoci se tahle Oliva jeví jako skvělý dárek pro kuřáka doutníků, který vás finančně nezruinuje. Bohužel se tento kousek neprodává v tubě (alespoň o tom nevím), ale sáhnout po jakémkoli smotku od Olivy bývá naštěstí záruka kvality. Tohle Robusto mohu vřele doporučit všem kteří mají rádi chutě kávy a hořké čokolády.

 

 

 

 

 

SÍLA DOUTNÍKU: 3/5

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 91/100

 

By Libor

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář