Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stanislaw Black Line Panzu

stanislaw-panzu-2.jpgDoutník jsem zakoupil přes internet za cenu kolem 100,- za kus. Přišel v celofánu a ve skvělé kondici.

Je typu figurados, tedy nepravidelný tvar a přesný typ je Panzu. Je dlouhý 12cm a v nejširším místě má průměr cca 2cm. Jedná se o hand-made doutník s dlouho náplní z Dominikánské republiky. 

Čepička je neořízlá a před kouřením je nutné jí odstranit. Krycí list má tmavě hnědou barvu, je hrubší na omak, ale bez výrazného žilkování. Buket je výrazný, jemný, možná čokoládový a tábákový.

Po zapálení a prvních potazích je chuť ostřejší na jazyku, ale sladká na patře, jsou cítit náznaky marcipánu, po celou dobu je chuť sladká, květnatá a ke konci hutná a zemitá. Doutník v průběhu hoření mírně měnil chuť, ale po celou dobu byla spíše komplexní. Hořel rovnoměrně a nebyl s ním žádný problém. Popel je spíše šedný z náznakem žluté barvy a držel cca 3cm.

Za cenu cca 100Kč/kus se jedná o velmi kvalitní i chutný doutník, který nemůže urazit ani pokročilého doutníkáře. Tento kousek si vás může získat poměrem cena/kvalita a nebo pohodlím při kouření a požitkem z kouření chutného doutníku, netradičního tvaru.

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 75/100

By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář