Jdi na obsah Jdi na menu
 

Hediger CORONA

wp_20140208_002.jpgNedávno jsem po dlouhé době zašel do mé oblíbené trafiky a v regálu, mezi levnými suchými doutníky, zahlédl krémově bílou krabičku s červeným nápisem "Hediger CORONA". Za cenu 16 Kč/kus nebylo o čem přemýšlet a vzal jsem jeden k otestování. O této značce nenašel zmínku téměř ani google a tak jsem se dozvěděl pouze že by mělo jít o švýcarskou firmu s tradicí až od druhé třetiny minulého století. Byl jsem tedy zvědav jak si, pro mě neznámá značka, povede. Jak jsem později zjistil, byl jsem rád, že jsem doutník zakoupil.

Hediger CORONA strojově balený suchý shortfiller s rozměry cca 10x1,4cm. Název CORONA mi tedy přijde poněkud přehnaný, protože se jedná spíše o half, petit coronu či perlu. Hlava je ořízlá, vázací list je HTL. Krycí list má světlejší hnědou barvu a je poměrně úhledný vzhledem ke své ceně. Musím podotknout, že doutník byl skvěle utáhlý s perfektní konstrukcí. Vůně je výrazná a příjemně tabáková.

Už od prvních potahů je chuť jemná, spíše lehčí a nad očekávání i překvapivě komplexní. Mě samotného by opravdu zajímalo jaký filler tato firma používá, protože takovou komplexnost v této cenové relaci, jsem již dlouho nezažil. Popel je světlě šedý a drží 3cm i za slušného větru. Doba hoření byla 25 minut.

Závěrem mohu říci, že ačkoliv Hediger spadá do nejlevnější cenové kategorie, jejich CORONA je skvěle zpracovaná a dokáže nabídnout chuť, jež se za tuto cenu jen tak nevidí. Překvapila mě především slušná komplexnost tohoto doutníku a doufám, že i vy budete mít možnost tuto značku vyzkoušet.
 

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 71/100

 

By Libor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář